dilluns, 20 de maig del 2013

Els germinats

Segur que la majoria de vosaltres heu sentit a parlar dels germinats o n’heu consumit donat que, des de ja fa uns mesos, en podem demanar setmanalment a través de l’aplicatiu.
La gran pregunta és: per què hauríem d’incorporar germinats a la nostra dieta?  Bàsicament perquè són un dels pocs aliments que encara són vius en el moment del seu consum i això fa que aportin una gran quantitat d’enzimes, minerals, oligoelements, vitamines, proteïnes i antioxidants.
Així doncs, consumir-ne millora el sistema immunològic, regenera la flora intestinal i estimula els processos digestius. També tenen una gran capacitat desintoxicant i l’alt contingut en enzimes ajuda en períodes crítics com l’etapa de creixement, convalescències, fatiga intel·lectual i estats depressius.
En podem trobar una quantitat infinita de varietats, tantes com llavors n’hi ha a la natura! Uns exemples són l’alfàbrega, el bròcoli,el  pèsol, la mostassa, el blat, el gira-sol, les llenties, la ceba, etc. I cadascuna d’elles compta amb unes propietats diferents.
S’aconsella consumir-los crus, sense cuinar, donat que perdrien bona part de les seves propietats: es poden menjar en amanides o com a guarnició de plats.
En Guillermo Franke està al capdavant de Brotemanía, el nostre proveïdor de germinats. Ha posat en marxa aquest negoci després de trobar-se a l’atur amb 58 anys: és un gran emprenedor que pensa que l’edat no és un problema, el que fa falta són ganes de fer les coses... i raó no li falta!
Cultiva llavors no alterades genèticament, utilitzant mètodes orgànics i totalment naturals. A més, les instal·lacions de Brotemanía es troben a Can Parellada (Terrassa), i per tant, des de Kopikua podem seguir exercint el consum responsable, ecològic i de proximitat que defineix la nostra raó de ser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada