divendres, 11 d’octubre del 2013

Ens agrada menjar sà

Als kopikues ens agrada menjar sà, amb aliments ecològics i de proximitat. Si tu també penses així, Kopikua és el teu lloc. A més, estem buscant noves famílies sòcies: t’apuntes?

I quines són les avantatges dels productes ecològics? Aquí us detallem algunes:

Són més saborosos
Les fruites i les hortalisses ecològiques creixen al seu ritme natural, cosa que es tradueix en una menor acumulació d’aigua: els adobs químics, prohibits a l’agricultura ecològica, fan que la planta absorbeixi més aigua i, per tant, crexi més ràpid. Per tant, els aliments ecològics tenen menys aigua i més matèria seca, la qual cosa condiciona positivament la qualitat de l’olor, sabor i textura dels aliments.

Són més saludables i nutritius
Gràcies a les tècniques de producció ecològica, els aliments obtinguts solen tenir una alta concrentració en vitamines, minerals, antioxidants i àcids grassos poliinsaturats.

Són segurs i estan regulats estrictament
Els aliments ecològics compleixen estrictament totes les normes de seguretat alimentària vigents. A més, han estat produïts sense pesticides ni adobs de síntesi química, ni tampoc utilitzen organismes modificats genèticament.

També són de qualitat certificada, ja que han de cumplir, a més de les normes generals, unes normes específiques per a aquest tipus de productes,  i totes les empreses que participen en el procés de producció, elaboració i comercialització estan sotmeses a estrictes controls periòdics realitzats per entitats de certificació acreditades degudament.

Restricció en l’ús d’additius
Durant el procés de transformació i elaboració de productes alimentaris ecològics només es poden fer servir un nombre molt reduït d’additius, que són els indispensables per assegurar que no s’altera la qualitat final de producte.

No és permès tractar els animals amb antibiòtics preventius ni amb hormones per al control reproductiu
En ramaderia ecològica, com que els ritmes i les condicions de producció, són menys intensives, la incidència de malalties disminueix. Tot i això,si els animals es posen malalts, per evitar-los sofriments, es poden utilitzar tractaments curatius amb antibiòtics de forma puntual. Els tractaments amb antibiòtics de forma preventiva no estan autoritzats. Així mateix, la producció agrària ecològica prohibeix la utilització d’hormones de síntesi per al control de la reproducció dels animals.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada