diumenge, 30 de març del 2014

Canelons d'espinacs amb llet de soja o avena

Comencem una nova iniciativa al blog de Kopikua! La idea serà publicar receptes fetes amb aliments de temporada que puguem fer en el nostre dia a dia. Les nostres proveïdores de VEGAN MARKET ens han deixat publicar les receptes que han anat penjant al seu blog per inspirar-nos a tenir noves idees. 

Canelones de espinacas
Canelons d'espinacs



Ara a l'Abril comença la temporada dels espinacs. Així doncs, la primera recepta que us proposem és la dels canelons d'espinacs amb llet de soja o avena.

Desitgem que us agradi!

Ingredients (per a 4)

Làmines de pasta per canalons (16) , espinacs millor fresques però també podeu fer servir congelades (2 manats , 500gr. aprox.), pinyons (un grapat) , panses (un grapat), dents d'all (3), margarina o oli (4 culleres soperes), farina (3 culleres soperes), llet de cereal pot ser de soja civada o altres però sobretot que no estigui ensucrada (2 litres) , formatge vegetal (opcional), llevat de cervesa, nou moscada, pebre, oli i sal.


Preparació

Bullir la pasta en una olla amb abundant aigua amb sal (10 minuts, generalment especifica el temps en el paquet), treu- i col·local's sobre un drap net. Posa en una paella o cassola de fang oli, quan estigui calent afegeix les panses, els pinyons i l'all tallat molt petit. Quan vegis que comencen a daurar els aliments afegeix els espinacs prèviament rentats i sense el rave i la sal. Deixar a foc mitjà i remenant perquè no s'enganxin . Quan estiguin fetes (10 minuts aprox.), afegeix tres cullerades de beixamel, remou i s'aparta del foc. 

Beixamel: posa a desfer la margarina en una paella a foc lent (també pots posar oli) , afegeix la farina i barreja bé, a poc a poc ves afegint la llet mantenint la beixamel espessa fins que acabis amb el litre. Afegeix una mica de nou moscada, pebre negre i sal ( a gust ). Prepara els canalons posant unes dues cullerades soperes del farciment d'espinacs sobre un costat de la làmina de pasta. Enrotlla la pasta per formar els canalons. S'unta una safata de forn amb beixamel i col·loca els canelons deixant molt poc d'espai entre ells, tira per sobre la beixamel assegurant-te que recobreixis tots els canelons. Escampa per sobre formatge ratllat i després fes el mateix amb el llevat de cervesa que agafarà un toc torrat. Col·loca la safata al forn ja calent, assegura't que estigui encès el grill (la part de dalt) que ens servirà per gratinar. Quan vegis que el llevat està torrat (15 minuts aprox. ), Ja pots treure la safata i servir els canalons.

Que aprofiti!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada