dimarts, 25 de març del 2014

KOPIKUA s’adhereix a la Plataforma Terrassa Lliure de Transgènics.

És una iniciativa ciutadana que s'està duent a terme des de començament d'aquest any. L’ objectiu és que
Terrassa es declari lliure de transgènics (com ara ja ho van fer Sabadell, Rubí, St. Cugat..).

Terrassa




Aquesta reivindicació no es limita al rebutj dels transgènics, sinó que es vol fer una crítica constructiva i donar a conèixer alternatives, fer conscienciació ciutadana, generar la crítica i donar presència de tota la oferta ecològica i de proximitat de la nostra ciutat i rodalies, així com de tots els col.lectius i moviments que lluiten per la Sobirania alimentària, el consum responsable i la protecció del Medi ambient (Ecologia).

La plataforma es posiciona contra certs usos dels transgènics no només per qüestions de vida i alimentació saludable, sinó per qüestions de respecte, justícia i Sobirania alimentària, qüestions de cultura i potencialitat autòctona. Donat que a Catalunya cada vegada hi ha més cultius transgènics es vol evitar que als voltants de Terrassa pugui mai entrar cultius contaminants i destruir el nostre gran petit llegat agrari.

Entre aquestes activitats, la més representativa serà un Mercat-Fira s’està organitzant pel diumenge 13 d'abril a la Rambla de Terrassa. Aquest Mercat obrirà una "setmana de lluita" amb tot un seguit d'esdeveniments, actes i activitats que duraran fins dijous (17 d'abril), que  coincideix amb el Dia Internacional de la Lluita Camperola. 

Aquí teniu el Bloc de la plataforma, on trobareu molta més informació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada