diumenge, 12 de març del 2017

Som addictes a la Xocolata Solé

Fa un any vam descobrir aquest productor de xocolata de Barberà del Vallès que té una línia de xocolata ecològica. Vam fer una primera comanda de torrons i vist l'èxit hem seguit consumint tauletes de xocolates. Les que tenen més èxit són: xoco amb ametlles, xoco amb llet i nous, xoco negra 73% i  xoco amb taronja. Estan de vici! i a un preu molt raonable




divendres, 10 de març del 2017

Idea d'esmorzar saludable kopikuero 


Proposta d'esmorzar deliciós  amb ingredients eco de la coope:


  • ou ferrat [ ous ecologics de l'Heura o de la Fundació l'Onyar]
  • suc de taronja [taronges de Targongina de Gandia]
  • alvocats [Tarongina de Gandia]
  • tomaquet ratllat [de l'Heura]
  • torrades [o pa de la Fleca Roca]

dimecres, 8 de març del 2017

El nostre proveïdor de lactics eco:  La Selvatana



Coneix millor un dels nostres proveidors que setmanalment ens porta llet, formatge, iogurt i mató a Kopikua, a Terrassa. Al web d' ets el que menges li fan un article !

diumenge, 5 de març del 2017

Recepta de crema de carbassa


Una recepta amb ingredients de la coope  per entrar en calor:  un entrant de tardor i hivern que entra molt i molt bé!

Ingredients:


  • Carbassa gegant o del cacauet [ de l'Heura ]
  • ceba o porro o fonoll [ de l'Heura]
  • llet de coco
  • gingebre en pols



Passos:

1. Sofregir ceba i/o porro i/o fonoll
2. Quan ja estiguin daurats afegir la carbassa pelada en trossos al sofregit. Sofregir una estona més perquè agafi gust. 
3. Afegir aigua i bullir una estona
4. Afegir llet de coco
5. Especiar amb gingebre en pols
6. Triturar tot i anar controlant si ho volem més espès o menys afegint o traient liquid
7. Decorar amb llavors de sèsam negre/blanc o bé gomasio o bé qualsevol fruit sec torradet com ara cacauets,ametlles,avellanes,pistachos,etc. 


Podeu llegir més sobre les propietats nutricionals de la carbassa a web d'Ets el que menges




dijous, 3 de novembre del 2016

Premi Mercader a Assumpta Codinachs de Brunec

Estem orgullosos/es d'explicar-vos, que una de les nostres proveidores ha rebut el premi Mercader, que reconeix la seva trajectòria professional, per part del Fòrum Gastronòmic. Us deixem aquí la redacció del premi i aprofitem per tornar a felicitar l'Assumpta per la seva gran tasca i trajectòria.
Els Premis Mercader s’atorguen des de 2007 i signifiquen un reconeixement a la trajectòria
professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura
culinària.
Enguany la categoria de productor recau sobre Assumpta Codinachs i Parés. Filla de pagesos de
la Plana de Vic (Gurb de la Plana), va emprendre també ella el camí de pagès. Ha sigut i és
pionera i impulsora de l'agricultura ecològica a Catalunya, també dins els moviments sindicals
pagesos durant molts anys (Unió de Pagesos i Assemblea Pagesa). Fou una de les fundadores de
la cooperativa Hortec. S'instal·là al Pirineu, al Pallars Jussà, on cria vaques de la raça Bruna dels
Pirineus ecològiques i en comercialitza la seva carn amb la marca Brunec.
Li atorguem el Premi Mercader "Productor" pel caràcter exemplar de la seva trajectòria,
representant un model d'èxit per al sector primari. Avançada als temps, perseverant en la
dificultat d'optar per l'agricultura ecològica, dona i pagesa. Un premi que personifica ella i que
premia tots aquells que com ella donen vida a la terra.